Menu - kawa

Kawa to nie tylko najwyższej jakości ziarna.
To także odpowiednie miejsce, atmosfera i towarzystwo.

 
Espresso Espresso parzy się zazwyczaj z mieszanek kilku gatunków kaw. Powstała w ten sposób mocna kawa posiada gęstą, orzechowobrązową piankę zwaną z wł. crema.
Espresso macchiato Kawa espresso z niewielką domieszką mleka
Doppio Podwójne espresso
Doppio macchiato Podwójne espresso z niewielką domieszką mleka
Americano Espresso z dodatkiem gorącej wody, zachowujące moc zwykłego espresso, ale przy uzyskaniu odmiennego smaku
Americano z mlekiem Americano, które poza dodatkiem gorącej wody zawiera również domieszkę mleka
Cappuccino Napój kawowy na bazie espresso z dodatkiem spienionego mleka
Cappuccino grande Powiększone cappuccino
Cafe latte Espresso z mlekiem złożone z trzech warstw:
  • dolna warstwa: mleko podgrzane na parze
  • środkowa warstwa: wyodrębnione espresso
  • górna warstwa: piana ubita ze spienionego mleka
Cafe latte grande Powiększone latte
Cafe latte smakowe Latte o wybranym smaku
Mocha Nazywane również mocaccino. Jest to espresso z dodatkiem syropu czekoladowego i podgrzanego na parze mleka. Z wierzchu jest udekorowane bitą śmietaną
Frappuccino Mrożona kawa wymieszana z drobinami lodu

Kawa
 
< Powrót do menu